Om dansommer

dansommer er en av Danmarks førende og første formidlere av kvalitets- og luksusferiehus. Vi har erfaring med utleie av feriehus gjennom mer enn 40 år, derfor vet vi mye om kvalitet og behov. Vår filosofi er enkel: Vi tar utgangspunkt i gjestene, eiernes og samarbeidspartnernes behov.

Feriehusutleie gjennom mer enn 40 år

Slik har det vært siden bedriftens adm. direktør Niels Nymark i 1976 grunnla det som den gang het Jydsk Sommerhusudlejning og senere, i 1979, fikk dagens navn dansommer. Startskuddet var 425 feriehus over hele Danmark, en halvtidsansatt og et intensivt tysk-kurs til direktøren. Siden har det blitt en stor portefølje av ferieboliger på tvers av Europa.

Sol over dansommer

Jydsk Sommerhusudlejning tok raskt navneforandring til det mer internasjonalt klingende navnet dansommer. Samtidig fikk dansommer sin karakteristiske logo; den glade sol, som skinner og smiler. "Solen avspeiler lys, glede, varme, vennlighet, skandinavisk stil, ferie og forventninger. Og det er akkurat sånn vi ønsker at våre kunder skal oppleve dansommer," forteller Niels Nymark, som selv satt med bookingen daglig i alle år helt frem til 1990. Det personlige engasjement har smittet over på hele bedriftens viktigste ressurs - medarbeiderne!

dansommer "finner opp" luksusferiehus

Det er i tillegg viktig for dansommer å lytte til kundenes behov. I løpet av 80-tallet var det en tydelig tendens til et skifte i gjestenes etterspørsel etter feriehus, fra enkle hus og lave priser, til kvalitetshus i høyere prisklasser. Som følge av dette, fikk dansommer i 1985, som en slags prøveordning, 4 private feriehuseiere til å oppføre hvert sitt luksus-feriehus med innendørs, oppvarmet basseng på den Jyske Vestkysten. Erfaringene herfra var entydige: Folk var henrykt over å kunne leie kvalitetsferiehus. Luksus-feriehus er siden blitt et kvalitetsbegrep hos dansommer, som vi vil si fant opp denne formen for ferie, og som siden har vært førende på markedet. Denne posisjonen har vi vært i stand til å fastholde, fordi vi fortsatt ser det som vår viktigste oppgave å lytte til kundenes behov.

Norge og Sverige med i katalogen

I 1991 gikk dansommer inn på det norske marked for kvalitetsferiehus, og fra 1998 er kvalitetshus, herunder også hus med basseng i Sverige, blitt en del av vårt produkt. dansommer har på denne måten eksporteret bassenghus-konseptet til Norge og Sverige, og alt tyder på at suksessen med utleie av luksus-feriehus i Danmark gjentar seg på det norske og svenske markedet.

dansommer fusjoneres med NOVASOL

I 2001 besluttet grunleggeren Niels Nymark å selge livsverket dansommer. Det resulterte i at dansommer ble fusjonert med NOVASOL, Europas største formidler av ferieboliger ble en realitet. Siden da har dansommer fastholdt sin førende posisjon som formidler av kvalitets- og luksusferiehus. I samarbeid med søsterfirmaet tilbyr vi nå mer enn 50.000 ferieboliger i hele Europa, og den blide solen smiler stadig vekk med mer styrke over ferielandet Danmark.

Vi håper du har lyst til å bli bedre kjent med oss – enten om du er huseier eller gjest i et feriehus. Du er hjertelig velkommen!