Spørsmål om ferieboligen

Hva betyr stjernerne?
Jo flere stjerner huset har, jo bedre komfort kan du forvente å finne i huset. I bedømmelsen inngår møbler, utstyr og husets tilstand.


Simpelt møblert feriehus med mindre fokus på interiør

 


 Enkelt indrettede feriehus


Velholdte feriehus oftest med standardmøbler

 Velutstyrte feriehus av høy standard med komfortable møbler

 Denne kategorien karakteriserer våre aller beste feriehus. Smakfullt innredete feriehus med avansert utstyr og flotte, moderne møbler

Hvorfor er det et vannmerke av et kamera på bildene?
Når huset er markert med dette symbolet er det tale om et modellfoto. Bemerk at det også kan forekomme modellfoto ved huset med sauna og spa selv om kamerasymbolet ikke er vist.

Hvordan er feriehuset innrettet?
Feriehusene er individuelt innrettet etter eierens smak og muligheter. Kjøkkenet har alltid det mest grunnleggende utstyret (gryte, stekepanne, bestikk til det angitte personantall). Det samlede overblikk over husets innretning findnr du i husbeskrivelsen.


Hvor mange personer kan bo i feriehuset?
Hos dansommer teller barn i alderen 0-3 år ikke med i personantallet. Heller ikke hvis dette får det samlede antall til å overstige det tillatte antall for huset. Dette gjelder dog kun for hus i Danmark.
For hus utenom Danmark gjelder det at alle personer uansett alder teller med i personantallet og dette må ikke overskride det tillatte antall, som er angitt i husbeskrivelsen. Der er dog i Norge, Sverige og Mellom-Europa en stort antall ferieboliger hvor det er tillatt å ta med et barn under 4 år ekstra uten gebyr. I Sør-Europa er det kun enkelte hus som tillater dette. Om et hus i utlandet tillater dette, kan du se det i husbeskrivelsen.
Det er ikke i noen land tillatt å sette opp telt i hagen, medbringe en campingvogn o.l.


Kan grupper / ungdomsgrupper leie feriehus?
Enkelte huseiere ønsker ikke grupper / ungdomsgrupper som gjester i feriehuset. Dette vil som oftest være angitt i husbeskrivelsen. Grupper og Ungdomsgrupper defineres som en gruppe på minimum 6 personer, som ikke er familier eller par. Grupper skal anmeldes og dansommer forbeholder seg rett til å avvise disse. Hvis gruppen ikke er forutanmeldt, kan dansommer på ethvert tidspunkt avvise en gruppe ved ankomst eller under feriehusoppholdet. Den som booker oppholdet skal være fylt 25 år. Grupper betaler senest ved ankomst et depositumsbeløp, som består av feriehusets ordinære depositum og et tillegg på kr. 3.500,- pr. angitt person på leiebeviset. I tillegg er bestilling av sluttrengjøring obligatorisk, når dette ikke allerede er en del av leiebetingelsene ved det pågjeldende feriehus. Se også våre leiebetingelser


Er det dyner og puter i feriehuset?
Ja! Det er alltid dyner og puter til det antall personer som feriehuset tillater. Husk å ta med sengetøy eller lei det på stedet. Undersøk også om sengetøy er inkludert i leiebeløpet.

Jeg er allergiker. Hvilken type dyne og puter er det i feriehuset?
Hvis du er allergiker og behøver en helt spesiell type dyne og pute, så anbefaler vi deg å ta med det selv og alltid bestille et av våre "Husdyrfrit med garanti" hus.


Hvordan ser jeg om sluttrengjøringen er inkludert i leiebeløpet?
Når du får opp et søkeresultat, kan du på listen, like under prisen på huset, klikke på linken "Hva er inkludert i prisen?". Her kan du se hva som er inklusiv og hva som er eksklusiv i prisen og hva som kan tilvelges. Likeså vil du også kunne se samme informasjon når du begynner å booke huset.


Hvor mye koster en sluttrengjøring?
Prisene varierer alt etter ferieland og størrelse av feriehuset. Kan du ikke se prisen, som beskrevet ovenfor, er du velkommen til å kontakte vår kundeserviceavdeling på tlf. 21 99 90 10 eller dansommer@dansommer.no.

Kan jeg selv foreta sluttrengjøring?
Sluttrengjøringen kan oftest foretas av deg selv og blir etter avreise kontrollert av vårt servicepersonale. Du kan også velge å bestille en sluttrengjøring senest fire dager innen avreise. Noen feriehus bestilles med ”obligatorisk sluttrengjøring”, noe som betyr at du selv ikke kan foreta sluttrengjøring men betaler beløpet for rengjøringen ved nøkkelavhentning. Ved mange feriehus, særlig i Sør-Europa, er sluttrengjøringen inkludert i leiebeløpet og foretas automatisk av oss.


Finnes det rengjøringsmidler i feriehuset?
Vi anbefaler deg å ta med de mest nødvendige hjelpemidlene til kjøkken og toalett. Husk kopphåndduker, håndkler, vaskekluter, toalettpapir og rengjøringsmidler (oppvaskmiddel og vaskepulver). I vår katalog og på hjemmesiden finner du en liten huskeliste. Mange velger å kjøbe vaskemidler ved ankomst på feriestedet, slik at det er mindre bagasje å pakke og kanskje noen penger å spare.


Hvilket forbruk skal jeg ca. regne med?
Elektrisitet, vann, gass, telefon, oppvarmning og ved er variable omkostninger. Ved mange feriehus er el- og vannforbrug inkludert i leiebeløpet. Ved de feriehus hvor dette ikke er tilfelle, varierer forbruket avhengig av hustype, innredning og størrelse. Vi anbefaler å bruke sunn fornuft i omgangen med f.eks. el og vann. Forbruksomkostningene blir motregnet det depositum som senest betales ved nøkkelavhenting.

Hvor mange husdyr kan jeg ha med?

Når feriehuset tillater husdyr, kan du i Danmark, Norge/Sverige og Mellom-Europa oftest ha to husdyr med. I Sør-Europa (Frankrike, Italia, Spania, Hellas og Kroatia) er det ét husdyr som er lov. Hvis du ønsker å ta med mere enn tillatt antall, så skal dette alltid forespørres hos huseieren. Kontakt oss i god tid innen feriestart, hvis du evt. skal ha med ekstra husdyr.


Når kan jeg få nøkkelen til feriehuset?
Ankomsttidspunktet ligger mellom kl. 15.00-19.00 avhengig av hvor du skal hente nøkkelen. Du finner det presise tidspunktet i kjørebeskrivelsen. Selvom du ankommer i god tid, er du ikke berettiget til å få utlevert nøkkelen innen det angitte tidspunkt.
Bemerk at selvom I ankommer tidligere, kan I ikke forvente at komme ind i huset før tid, da dansommer og/eller husejeren skal have tid til, at kontrollerer/klargøre huset.


Hva hvis jeg ankommer senere?
Hvis dere har booket et feriehus i Danmark, gjør det ikke noe at dere ikke melder om når dere ankommer, da det som oftest er på et av våre nøkkelutleveringskontorer at man skal hente nøkkelen. Når kontorene er lukket på ankomstdagen, legges nøkkelen ut i et nøkkelskap eller lignende. I deres veibeskrivelse til nøkkelkontoret står det hvor dere kan finne nøkkelen etter lukketid. Husk å ta adressen til feriehuset med hjemmefra, da det ikke legges veibeskrivelse ut sammen med nøkkelen. Dog er det enkelte unntakelser, men så er det kun en veibeskrivelse til den veien huset ligger på. Husnr. blir ikke angitt. Det skal dere kunne finne i deres leiepapirer.

Hvis dere har booket et hus/feriebolig utenfor Danmark, er det meget viktig at dere melder om når dere ankommer (via ankomstskjemaet som dere får sammen med leiebeviset), spesielt hvis dere ikke ankommer innenfor det foreskrevne ankomsttidsrom. Ellers kan dere ikke regne med å få nøkkelen på ankomstdagen, men først dagen etter. Ankommer dere utenfor tidsrommet, skal dere altid kontakte nøkkelpersonen/kontoret og spørre om det kan la seg gjøre men en ny nøkkelutlevering.
Du kan finde flere informationer for de enkelte lande under Værd at vide

Når skal jeg forlate feriehuset?
Senest kl. 10.00 på avreisedagen skal du forlate feriehuset og uten opphold levere nøkkelen tilbake. Huset skal være rengjort (med mindre at du har bestilt sluttrengjøring eller at den er inkl.).