search

Lei feriehus på Bornholm

20 mil øst for København ligger ferieparadiset Bornholm. Her venter vakre klipper, frodige skogsområder og hvite sandstrender. Kunstnere har lenge forsøkt å fange områdets spesielle lys med penselen, men den autentiske opplevelsen overgår fortsatt alt annet. En ferie på Bornholm gir deg mulighet til å kombinere sol og strand, med kulturelle og historiske opplevelser. Hvis familien skal leie sommerhus i Danmark er Bornholm et supert valg. På den idylliske øya som ligger øst for Danmark, har dansommer et stort utvalg av feriehus. Uansett om du er på utkikk etter feriehus på Bornholm til hele familien eller feriehus til voksenferien, har dansommer feriehusutleie på Bornholm noe for deg. I et sommerhus på Bornholm kan du og dine oppleve noe av det fineste Danmark har å tilby.

Vær aktiv i enestående natur

Lei feriehus eller sommerhus på Bornholm

Skal du leie et feriehus i Danmark, er Bornholm verdt en vurdering. Den bornholmske naturen er et kapittel for seg selv og blir ofte fremhevet som Bornholms største attraksjon. Naturen er variert, full av kontraster og rommer hele det nordiske spektrum på få kvadratkilometer. Mot nord finner du dramatiske, forrevne klippekyster, dype steinbrudd og fosser. Mot sør er det kilometervis av hvite sandstrender og små laguner, og midt på øya finner du et mykt, bølgende bakkelandskap og store, vakre bøkeskoger med hemmelighetsfulle skogsvann. I et dansommer sommerhus bor du midt i Bornholms deilige natur!

Lei sykler og bli kjent med Bornholm fra sykkelsetet. Det er kanskje en av de aller beste måtene å bli kjent med øya på! Overalt på Bornholm i Danmark er det gode vandre- og sykkelstier. I tillegg har øya ikke mindre enn tre 18-hulls golfbaner innen 20 km distanse. For lystfiskeren finnes et vell av gode fiskemuligheter ved kysten, på havet samt i innsjøer, elver og myrer. De vakre, hvite sandstrender langs det meste av Bornholm, gir god mulighet for windsurfing, drageflygning, beachvolley, rappellering og naturligvis bading. Hvis du elsker sol og strandliv er Bornholm et av Nord-Europas beste feriemål, for her kan du alltid finne en strand med le og rolig vann. Bornholms har en lengre sommer enn andre steder i Danmark, grunnet øyas plassering.

Attraksjoner og severdigheter

For den kultur- og historieinteresserte, er Bornholm dekket av spor av de tidligste tider i form av bl.a. gravkammer, helleristninger, runestein, borger og forskjellige steder som bør oppleves. Besøk f.eks. Nord-Europas største borgruin, Hammershus, lev livet som bonde for en dag anno 1350 i Bornholms Middelaldersenter eller legg veien forbi noen av de karakteristiske, hvitmalte rundkirker, som er Bornholms kjennetegn. Den lille øya, Christiansø, er med sin rå natur og unike ro og atmosfære, perfekt som mål for en dagstur. I et sommerhus på Bornholm bor du aldri langt fra Danmarks kulturarv!

Steder å besøke

Lei en feriebolig på Bornholm og opplev attraksjoner for hele familien

En titt på kartet over Bornholm viser at øya vrimler av mange små, maleriske fiskevær, hyggelige havnebyer med en avslappet stemning, kunstnerverksteder og gallerier, samt gårdsbutikker med produksjon og salg av lekre, friske spesialiteter. Hvis du leier sommerhus på Bornholm, bør du selvfølgelig aldri forlate øya uten å ha smakt den berømte nyrøkte silden, fra et av øyas mange røkerier, herunder spesialiteten "Sol over Gudhjem". Leier du et dansommer feriehus er du garantert en Bornholm-ferie med mange herlige inntrykk!

Finn ditt favorittsted på øya – her er det flere koselige små byer å velge mellom. Ta for eksempel turen innom Rønne, som er øyas største by. Rønne blir ofte kalt «hagebyen», fordi det gjemmer seg store og flotte hager bak mange av husene. De er kanskje vanskelig å se fra gaten, men karakteriseres av en umiskjennelig duft av syrin. 

Svaneke er definitivt verdt et besøk under oppholdet. Vandre mellom trehus bygget med bindingsverk, frodige morbær – og fikentrær og besøk det hyggelige torget som er byens naturlige samlingspunkt. 

Besøk også Hasle, en hyggelig, liten by på Bornholms vestkyst. Drar du hit i løpet av ferien kan du ikke gå glipp av den røkte silden, som røkeriene starter forberedelsene av allerede klokken 06.00 på morgenen. Nyt den nyrøkte silden med godt tilbehør og drikke. Velkommen til våre feriehus i Danmark og ferieparadiset Bornholm! 

Strandferie på Bornholm

Bornholm har noen av Europas vakreste strender

Hvis du elsker sol og strandliv er Bornholm et av Nord-Europas beste feriemål, for her kan du alltid finne en strand med le og rolig vann. Bornholms har en lengre sommer enn andre steder i Danmark, grunnet øyas plassering.

Dueodde strand er fantastisk og en av Europas aller fineste strender. Her er sanden så fin at den tidligere har blitt brukt i timeglass – det sier sitt om kvaliteten på denne stranden. Her har du tilgang til fine fasiliteter, som kiosk, parkering og toaletter. Her ligger alt til rette for en flott familiedag på stranden. I løpet av besøk kan du også ta en tur opp i Dueodde Fyrtårn. Her har du utsikt over hele kystområdet og den sørlige delen av Bornholm. 

Balka strand er en kilometer lang og en av Bornholms aller flotteste. Sandstranden er familievennlig og har livreddere i høysesongen. Her kan du også prøve deg på ulike aktiviteter i vannet, som vindsurfing og vannsykling. 

Tilbring dagen på Hasle strand, også kalt Lystskov. Den fine sandstranden har ideelle bademuligheter og gode fasiliteter. Bli til ettermiddagen og opplev den vakre solnedgangen. 

Feriehus på Bornholm

En titt på kartet over Bornholm viser at øya vrimler av mange små, maleriske fiskevær, hyggelige havnebyer med en avslappet stemning, kunstnerverksteder og gallerier, samt gårdsbutikker med produksjon og salg av lekre, friske spesialiteter. Hvis du leier sommerhus på Bornholm, bør du selvfølgelig aldri forlate øya uten å ha smakt den berømte nyrøkte silden, fra et av øyas mange røkerier, herunder spesialiteten "Sol over Gudhjem".

 

Leier du et dansommer feriehus er du garantert en Bornholm-ferie med mange herlige inntrykk!