search

Lei feriehus på Fyn

Når du ser mektige bakker reise seg over dype daler og eventyrlige skoger, og man passerer vakre, gamle bindingsverkshus og små idylliske landsbyer med fontener og kvekkende ender på ferie i sommerhus i Danmark - da vet man at man bor i et feriehus på Fyn. 

Egeskov Slot

Eventyrøya Fyn

Fyn, også kalt "Eventyrøya" og "Danmarks grønne hjerte", ligger midt i Danmark og er takket være broene over Lille- og Storebælt landfast med både Jylland og Sjælland. Det gjør det enkelt å dra på dagsturer til København eller Legoland selv om feriehuset ligger på Fyn. Men det er ikke sikkert at du får lyst til vende blikket mot øst eller vest, for Fyn har uendelig mye å by på. Vakker natur, historisk atmosfære, kulturelle arrangementer og spennende aktivitetsmuligheter er noe av hva du kan forvente. La Fyn være destinasjonen når du leier feriehus i Danmark i år. 

Noe av det som gjør Fyn så magisk er de 120 slottene og herregårdene i området som vitner om en storhetstid. Du kan også besøke bl.a. Egeskov Slott som stammer fra 1554 og betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. Du vil ikke bare oppleve imponerende slott, men også få adgang til park, labyrint, lekeskog og flere museer med forskjellige utstillinger. Velpleiede hager og parker pryder ofte området til ditt sommerhus på Fyn. De hyggelige havnebyene, med brolagte smågater og sammenbygde bindingsverkshus med klatreroser voksende på de skjeve murene, oser av atmosfære og beriker din ferie i sommerhus på Fyn.

Aktiviteter og matopplevelser

Kyststrekningen på Fyn er et kapittel for seg selv, med hele 1100 km fordelt på barnevennlige badestrender med lavt vann, samt vakre skrenter og bratte klipper, som er godt egnet til fiske. Når du leier feriehus på Fyn kan du delta på en rekke aktiviteter i vannet; bading, windsurfing, dykking og seiling. Fra nesten alle kystbyene kan du dra på seiltur i det fynske øyhavet. Fyn byr også på flere golfbaner av internasjonal standard. I tillegg til det skjønne, varierte landskapet og de mange små kringlete veiene og oppmerkede rutene og stiene, er Fyn ideelt for sykkel- og spaserturer for alle som leier sommerhus gjennom dansommer feriehusutleie på Fyn.

Spredt utover Fyn finner du mange små økologiske gårdsbutikker og veiboder med alt fra hjemmelaget marmelade til kunst og keramikk, et utall av kunstverksteder, lysstøperier og gallerier, samt noen av Danmarks beste restauranter, hvor eliten innen dansk kokkekunst regjerer. dansommer feriehusutleie ønsker deg og dine en flott ferie på "Eventyrøya"!

 

Naturopplevelser

Har du og familien leid et sommerhus på Fyn? Da må du ikke gå glipp av en tur til Svanninge Bakker. Har du tilgang til bil under oppholdet kan du ta en kjøretur mellom de hyggelige byene Fåborg og Svenborg. Litt nord for Fåborg ligger Svanninge Bakker, et kupert landskap som ble formet under den siste istid. Herkan du blant annet oppleve bratte skrenter, dype juv og  det brusende havet. Ta på deg gode tursko og legg ut på tur på de merkede stiene. Ruten vil ta deg forbi en rekke fine utkikkspunkter og muligheten til å se utover hele det Sydfynske øyhavet. Naturen og dyrelivet på Fyn er verdt å utforske, noe du vil få god tid til dersom du leier sommerhus her. En virkelig storslått naturopplevelse ville vært å se en flokk med ville hester? På Langeland kan du se en flokk med exmoor-ponnier som har levd uten kjennskap til mennesker siden 1964. 

 

I den andre enden av Fyn, i den nordlige delen, ligger kjøpstaden Kerteminde og halvøya Hindsholm. På Hindsholm finner du blant annet en rekke fine strener, hyggelige øyer og små odder ute i havet. På den nordlige spissen av Hindsholm ligger det enestående naturområdet Fyns Hovud. Det er et utrolig rikt fugleliv i den nordlige delen av Fyn, og du vil nok legge merke til den store mengden ender som finnes her. Vi anbefaler å ta med en kikkert dersom du er fugleinteressert – her finnes det mye spennende å se. Foretrekker du heller å fiske, kan vi tipse om gode forhold ved Enerbærodde, og den lokale vandrehistorien sier at det er aller best helt ute ved fyret. 

Lei sommerhus på Fyn til familieferien

Hos dansommer finner du akkurat det sommerhuset som passer perfekt for deg og din familie. Vi har sommerhus i Danmark i alle prisklasser og med alle tenkelige fasiliteter, som badstue, svømmebasseng, boblebad og aktivitetsrom. Vi har også ferieboliger der hunden også kan være med, slik at absolutt hele familien kan være med på ferie! 

 

Leier du et sommerhus på Fyn kan du se frem til et variert og godt utvalg av aktiviteter. Naturen byr på mange muligheter, men også de hyggelige feriebyene og handelsbyene byr på spennende aktiviteter. Odense Zoo er en svært populær attraksjon, som hvert år får besøk fra både ut – og innland. Her kan familien møte sjiraffer, tigre og  sjimpanser. Odense er Fyns største by og tar du turen hit må du ikke gå glip av et besøk til H.C. Andersens hus, som i dag er et museum. Lær mer om Danmarks mest berømte forfatter og eventyrforteller gjennom museets utstillinger. 

 

Drømmer du om en hyggelig ferie i Danmark med hele familien? Bestill ditt sommerhus på Fyn allerede i dag og se frem til ferien i Danmarks hage!