search

Lei sommerhus på Djursland

Djursland er det perfekte ferieområde! Djursland er omgitt av hav på tre sider, og du er derfor alltid tett på vannet og noen av landets aller beste og mest barnevennlige badestrender. De mange attraksjonene i området sikrer en opplevelsesrik ferie med mange muligheter. Besøk slott og herregårder, dyreparker og morsomme karuseller. Gå på shopping i hyggelige byer og besøk Jyllands hovedstad Aarhus. Mulighetene er mange, og på Djursland finnes det noe for store og små feriegjester.

Ferie på Djursland for hele familien

Hva med å våkne opp med utsikt over lange, hvite sandstrender i et sommerhus i Danmark? Hvis dette høres deilig ut, da burde du leie sommerhus på Djursland! Området er omgitt av hav på tre sider og det betyr at feriehuset på Djursland alltid er rett ved vannet, eller en kort tur unna. Kjennetegnene for mange av strendene er lavt vann og hvite sandstrender som er ideelle for barnefamilier. De gir også optimale muligheter for alle former for strandaktiviteter som vindsurfing og lystfisking. På land derimot finnes mange flotte slott, herregårder, oldtidsminner og andre severdigheter. Her bor familien også tett på Nordens største sommerland - Djurs Sommerland.

 

Feriehus ved sjarmerende Grenå og Ebeltoft

Hvor enn du leier feriehus på Djursland, er det ikke kun naturen som er fantastisk. Byene har også sin sjarm. De meste kjente byene på Djursland er de to gamle kjøpstedene Grenå og Ebeltoft med deres brosteinsbelagte gater og koselige gamle hus. De mindre feriebyene og områdene er veldig ettertraktet: Gjerrild Nordstrand, Lystrup, Selkær Mølle, Skovgårde, St. Sjørup, Sødring, Udbyhøj, Fjellerup og det gamle fiskerleiet Bønnerup, hvor dere kan kjøpe fersk fisk på den hyggelige fiskeri- og lystbåthavnen.

Hvis du besøker Ebeltoft i sommerperioden eller i juleferien, kan familien følge vekteren på sin runde fra trappen foran det gamle rådhuset og rundt i de gamle gatene. Det kan også anbefales å seile en tur til Anholt fra Grenå, der du blant annet kan oppleve seler og Nord-Europas eneste ørken.

 

Sommerhus på Djursland

Tips til 5 gratis naturopplevelser på Djursland

1. Kalø Slotsruin: En spennende opplevelse for hele familien er den historiske slottsruinen på Kalø. Se ruinene av det over 700 år gamle middelalderslottet og ta en tur på Danmarks lengste middelaldervei. Slottet ble bygget i 1314 av kong Erik Menved. Her satt blant annet den svenske kong Gustav Vasa som fange fra 1518-19, før han lyktes med å flykte. 

2. Kystklippene Kalby og Sangstrup: Hvis du trenger litt frisk havluft i løpet av oppholdet, kan du ta turen ut til kystklippene Kalby og Sangstrup. Klippene består stort sett av kalk, og her er det gode muligheter for å finne fossiler. Dette er det perfekte området for deg som vil ta en frisk gåtur langs vannet. 

3. Nasjonalparken Mols Bjerge: Ønsker du en aktiv ferie i naturen, vil et feriehus på Djursland være noe for deg! På Djursland kan du nemlig oppleve den store nasjonalparken Mols Bjerge helt gratis. Her kan du blant annet gå opp på utkikkspunktet Jernhatten (49 moh). Ved foten av Jernhatten ligger en liten strand, der du kan ta deg en svømmetur. Du kan også ta med familien opp på bakketoppen Trehøje (127 moh) som har utsikt fra Århus til Ebeltoft. Dette er en av Danmarks fineste utsiktspunkter. Nasjonalparken har også mange fine turstier som passer til løpe-, gå- og sykkelturer. 

4. Stendysserne ved Tustrup : Er familien interessert i historie og natur? Da kan en utflukt til Tustrup være midt i blinken. Her finner du et stort og fredet område med storsteinsgraver, ganggraver og kulthus fra yngre jernalder.

5. Badeferie på barnevennlige strender: Når du leier et feruehus på Djursland, får du mulighet til å slappe av, sole deg og bade ved noen av Danmarks beste og mest barnevennlige strender. Besøk for eksempel Femmøller strand, som ligger tett på sommerhusområdet, og er barnevennlig. Her er vannet såpass lavt at selv de minste barna kan bade. Her finnes også en hyggelig kiosk og gode fasiliteter. 

 

Matopplevelser på Djursland

Leier du  sommerhus i Danmark kan du se frem mot et eldorado av gastronomiske opplevelser, lokale råvarer og gode restauranter. På Djursland kan du smake økologisk og hjemmeproduserte råvarer i skjønn symfoni. Nyt utsøkt gourmetmat av aller høyeste kvalitet, eller kjøp med råvarer tilbake til sommerhuset. 

 

Lei sommerhus på Djursland

Det er ingen tvil om at ferie i et sommerhus på Djursland vil skape minner for livet. Her kan hele familien nyte livet i vakre omgivelser med kort vei til stranden og byen. Enten om du reiser med familien, venner, kjæresten, eller kanskje helt alene, har dansommer sommerhus på Djursland som passer perfekt for deg. dansommer feriehusutleie har noe for enhver smak og lommebok! Lei et sommehus på Djursland og opplev selv hvorfor dette er den perfekte feriehusdestinasjonen for alle.